Пухкав мраморен кекс

08/11/2018
Иванка Йорданова
отИванка ЙордановаЧирак45722961
"Хубавият кекс, отдалеч си личи, а този веднага ви казваме, че е страхотен "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции24
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо317
  • Преглеждания за месеца316
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купата на миксера чукнете яйцата, добавете захарта и разбивайте на средна степен, докато яйцата побелеят.

Смесете половината брашно с бакпулвера, разбъркайте и изсипете и останалото брашно. Докато се разбиват яйцата на по-леки обороти, добавете постепенно млякото и олиото. След това добавете брашното на части и разбивайте, докато всичко се смеси добре.

Намаслете тавичката, в която ще печете кекса хубаво и изсипете сместа. Заделете малко от нея и добавете какаото.

Разбъркайте и изсипете по средата на тавата, след което с помощта на шишче или клечка направете шарки.

Печете мраморния кекс в загрята на 160 градуса фурна за около 40 мин.

Готовия пухкав кекс оставете леко да изстине, поръсете с пудра захар и поднесете.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар