gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Сутляш»Ризогало - традиционен гръцки десерт

Ризогало - традиционен гръцки десерт

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k16k3k11k20
Ризогало - традиционен гръцки десерт
Снимка: Мария Симова
1 / 4ВИДЕО
06/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции8
"Една хапка от този Ризогало е достатъчна, за да ви превърне в доживотен заклет почитател на гръцките сладкиши"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с дебело дъно налейте студената вода и добавете предварително измития ориз и щипка сол. Поставете на умерен огън да заври, варите, докато оризът абсорбира водата.

Налейте млякото и оставете да заври отново при непрекъснато бъркане на бавен огън. След като започне да се сгъстява, добавете захарта, разбъркайте.

Отделно разбийте жълтъците, добавете ванилиите и нишестето, разтворете ги с малко студено прясно мляко.

Прибавете сместа на тънка струя при непрекъснато бъркане, варите до кремообразна консистенция.

Свалете тенджерата от огъня и разпределете млякото с ориз в чаши, оставете да се охлади за около 30 минути и щедро поръсете с канела.

Оставете да се охлади напълно в хладилник.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: