Пица от бързонабухващо тесто

09/11/2018
"Пици може да намерите навсякъде, но толкова вкусна пица с бързонабухващо тесто ще намерите само при нас "
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 605
  • Преглеждания за месеца1604
  • Преглеждания за седмицата1420
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото млякото се затопля до приятно топло. Прибавя се захарта, маята, солта, олиото.

Постепенно се добавя брашното и се замесва меко и нелепнещо тесто.

Поставя се в съд, намазан с олио, и се оставя във фурната на 30 градуса да втаса за около 25-30 минути.

После бързобухващото тесто се разделя на 2 части /за две малки пици/ и се разстилат в намазнени тавички. Гарнира се, като се намазват с доматено пюре разредено с 1-2 с.л. вода, настърган кашкавал, слага се бекон, нарязани гъби на тънко, кашкавал, маслини, чубрица и черен пипер.

Полива се с чаена лъжичка олио на всяка пица. Пече в загрята фурна на 240 градуса за 15-20 минути.

За соса всичко се разбърква и слага сол на вкус.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар