Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Дребни сладки охлювчета

Дребни сладки охлювчета

Дребни сладки охлювчета
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
06/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
20
"Може да са дребни и сладки, но са по-вкусни от всички охлювчета, които сте опитвали досега"

Необходими Продукти

  • краве масло - 65 г
  • захар - 1/2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1
  • орехи - 1 ч.ч. фино смлени
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • брашно - 150 г
  • мая - 12 г жива
  • канела - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касеролка сложете кравето масло и го разтопете на котлона (не трябва да е горещо, а леко течно). Махнете от котлона и добавете 1/2 с.л захар, ванилията, млякото, жълтъка, солта и маята.

Сложете брашното на кухненския плот и направете кладенче. Сложете маслото в средата и замесете гладко, меко, нелепнещо тесто.

Разделете на две равни части и оформете топчета.

Разбийте белтъка със захарта на сняг. Добавете фино смлените орехи и канелата.

Разточете едното топче на кора с дебелина 2 мм, намажете с половина смес от белтъка, навийте на стегнато руло и нарежете на шайби с дебелина 1 см.

Направете същото и с другото топче тесто.

Подредете в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние.

Печете ореховите сладки в предварително загрята фурна на 170 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: