Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Пълнен шаран в тесто на фурна

Пълнен шаран в тесто на фурна

Sunny PetkovaSunny Petkova
Новак
2610723
Пълнен шаран в тесто на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • шаран - 1 - 2 кг, изчистен
  • орехи - 200 - 300 г смлени
  • лук - 5 - 6 глави нарязани на полумесеци
  • маслини - 1 шепа нарязани на не много едро
  • гъби - 500 г нарязани на филийки
  • домати - 1 - 2 бр. нарязани на ситно или дом пюре - 1 - 2 с.л.
  • олио
  • стафиди - 1 шепа (по желание)
  • сини сливи - 1 шепа сушени (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всичко се нарязва и се задушава в малко вода и олио.

Рибата се пълни, зашива се с голяма игла и по-плътен конец, намазва се с олио и се увива в няколко листа точени кори или в тесто за пици и мекици. За по-пръхко тесто в него се слагат 1-2 яйца.

Слага се в намазана с олио тава и се намазва кората отвсякъде. Затваря се тавата с фолио и се пече на 200-220°C за поне 1 час.

След това фолиото се маха и се слага остатъкът от плънката до шарана. Пече се още 15-20 минути на 180°C до получаване на леко розов цвят на кората.

Забележка: Този пълнен шаран се сервира студена. Затова може да я направите от предния ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: