Телешко месо с доматен сос

20/08/2012
Виолина
отВиолинаНовак
"Телешко с грах - класическо произведение с неизвестен, но гениален автор "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 154
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се смачкват и прецеждат. Полученото пюре се поставя на огъня да заври и се прибавя цялото парче месо, нарязания лук, моркови и подправките. Слагате една 200 мл. вода.

Варите на слаб огън около 1 1/2 часа. Изваждате парчето месо от соса и го нарязвате на средно големи парчета. Наръсвате брашното в соса и го сгъстявате.

Връщате нарязаното месо в соса, прибавяте граха и варите още 15 мин.

Ако имате пресен зелен грах, а не консервиран, трябва предварително да го задушите в малко вода и парченце масло.подобни рецепти тук

5 5
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

готвача
готвача
29.09.2013 17:21
Самият начин на приготовление определя и вкусовите качества на сготвеното.Не е възможно при готвене по
най лесният начин/бих казал най мързеливият,с най малко труд да се постигне добър вкус.Нещо напълно обичайно
за БГ,вместо да бъде с повече труд за подобър вкус и по голяма продажна цена.Вземете пример от готвачите в чените и други страни.Става за много,много гладни
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв