Експресен селски хляб
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Експресен селски хляб

Експресен селски хляб

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k7k1
Експресен селски хляб
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
07/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6
"С хрупкава коричка и неустоим аромат на хляб - този хляб се приготвя експресно, но и експресно се изяжда ..."

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г + за доизмесване
  • вода - 300 мл
  • мая - 15 г жива
  • захар - 15 г
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 20 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разтворете маята и захарта във леко затоплената вода. Разбъркайте добре и без да чакате да шупва, налейте олиото.

2. Към тази течност пресейте брашното, добавете солта и замесете гладко, нелепнещо тесто. Ръсвайте си по малко брашно и месете, докато получите еластичност.

3. Поставете във фурната огнеупорен съд с вода и включете да загрее до 60 градуса и да се генерира пара.

4. Оформете тестото на хлебче - кръгло или продълговато. Направете резки с върха на остър нож и поръсете с брашно. Поставете го в подходяща тавичка, намазнена или покрита с хартия за печене.

5. Пъхнете във фурната и оставете 20-30 минути, след това, без да отваряте вратичката, увеличете температурата до 220 градуса и печете още 20-25 минути.

6. Готовият селски хляб извадете от тавичката и оставете да изстине напълно върху решетка.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: