Царски гювечета

08/12/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор5642106051
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо854
  • Преглеждания за месеца853
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на гювечетата сипваме от растителната мазнина.

Картофите и бекона режем на средни зарчета, луканката на тънки резени, които разполовяваме.

Чушките нарязваме на ивици, а сиренето натрошаваме на едри късчета.
Упоменатите продукти разделяме на три части.

Доматената салца разделяме на две части.

Първата разпределяме на дъното на глинените съдове, а втората част използваме за заливка на гювечетата. В нея поставяме лъжица захар, за да балансира киселинността на доматите.

Подреждаме съставките последователно – картофи, сирене, луканка, бекон, пиперка, настърган кашкавал. Завършваме със слайс топено сирене и подреждаме парченца луканка.

Заливаме с доматите и телешкия бульон.

Печем царските гювечета в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.

Десетина минути преди да ги извадим, чукваме яйцата и дозапичаме за 3 минути до готовност.

Аранжираме с пресни клонки магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар