Царски гювечета

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Царски гювечета
Снимка: Sevdalina Irikova
3 / 5
08/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Тежка е царската корона, но със сигурност жертвата си струва, като си помислим какви царски гювечета получават в замяна монарсите"

Необходими Продукти

  • луканка - 1 бр. подкова
  • бекон - 3 слайса
  • пиперки - 3 бр. печени
  • картофи - 2 бр., средни
  • доматена салца - 350 мл
  • печурки - 100 г от консерва
  • топено сирене - 3 бр., слайс
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 100 г
  • пъдпъдъчи яйца - 6 бр.
  • телешки бульон - 100 мл от кубче
  • растителна мазнина
  • захар - 1 ч.л.
  • магданоз - за аранжиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на гювечетата сипваме от растителната мазнина.

Картофите и бекона режем на средни зарчета, луканката на тънки резени, които разполовяваме.

Чушките нарязваме на ивици, а сиренето натрошаваме на едри късчета.

Упоменатите продукти разделяме на три части.

Доматената салца разделяме на две части.

Първата разпределяме на дъното на глинените съдове, а втората част използваме за заливка на гювечетата. В нея поставяме лъжица захар, за да балансира киселинността на доматите.

Подреждаме съставките последователно – картофи, сирене, луканка, бекон, пиперка, настърган кашкавал. Завършваме със слайс топено сирене и подреждаме парченца луканка.

Заливаме с доматите и телешкия бульон.

Печем царските гювечета в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.

Десетина минути преди да ги извадим, чукваме яйцата и дозапичаме за 3 минути до готовност.

Аранжираме с пресни клонки магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: