Зелена салата с риба тон и аншоа
Zelena salata sa tunjevinom i inćunimaGreen Salad with Tuna and Anchovies
gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна Салата»Зелена салата с риба тон и аншоа

Зелена салата с риба тон и аншоа

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k30k15k12k11
Зелена салата с риба тон и аншоа
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
08/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Свежа и апетитна - салата за онези, които знаят как да се наслаждават на живота"

Необходими Продукти

  • маруля - 1 бр. крехката сърцевина
  • лук - 1/2 средна глава (за салати, не - лютив)
  • риба тон - 150 г от консерва
  • аншоа - 6 - 8 бр. маринована (или хамсия)
  • маслини - 10 - 12 бр. зелени, обезкостени
  • маслини - 2 - 3 бр. черни, за украса
  • майонеза - 5 с.л. с връх
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Измийте крехките листа от сърцевината на марулята. Отцедете добре или попийте водата от тях с кухненска хартия. По желание може да използвате и салата Айсберг.

Нарежете на едро и сложете в купа.

Отцедете рибата тон от течността или мазнината в консервата. Маринованите рибки нарежете на парченца.

Лука направете на тънки полумесеци и заедно с рибите и зелените маслини сложете в купата при марулите.

Смесете майонезата с лимоновия сок и сол на вкус. Сложете в салата и разбъркайте, за да се разнесе добре майонезения сос.

Прехвърлете в салатиера и украсете с цели рибки маринована аншоа или хамсия и черни маслини.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: