Пиле със зелен фасул на фурна

Ася ЗаевскаАся ЗаевскаПомощник Готвач20724450
08/12/2018
"Наречете ни старомодни, но ние винаги ще си падаме по класически ястия като това "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 299
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите, лукът и чесънът се наситняват и се запържват в зехтина. Налива се бульонът и съдът се дърпа от огъня. Добавя се фасулът.

Магданозът и копърът се нарязват на ситно и заедно с мащерката се прехвърлят при фасула.

Отделно се смесват червеният пипер, куркумата, черният пипер и солта. Половината от тази смес също се добавя към фасула. Разбърква се добре и се прехвърля в подходяща дълбока тава.

Отгоре се подреждат пилешките бутчета, които се овкусяват с останалата половина микс сухи подправки.

Покрива се с алуминиево фолио и се пъха в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 мин.

След това фолиото се маха и пилето със зелен фасул на фурна се пече за още 25-30 мин.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар