Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета със зелен фасул на фурна

Пилешки бутчета със зелен фасул на фурна

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6689471
Пилешки бутчета със зелен фасул на фурна
Снимка: Ася Заевска
2 / 3
08/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Наречете ни старомодни, но ние винаги ще си падаме по класически ястия като това"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр. (цели)
  • зеленчуков бульон - 300 мл
  • зехтин - 40 мл.
  • зелен фасул - 600 г (от буркан)
  • чесън - 4 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • мащерка - 2 ч.л. (суха)
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите, лукът и чесънът се наситняват и се запържват в зехтина. Налива се бульонът и съдът се дърпа от огъня. Добавя се фасулът.

Магданозът и копърът се нарязват на ситно и заедно с мащерката се прехвърлят при фасула.

Отделно се смесват червеният пипер, куркумата, черният пипер и солта. Половината от тази смес също се добавя към фасула. Разбърква се добре и се прехвърля в подходяща дълбока тава.

Отгоре се подреждат пилешките бутчета, които се овкусяват с останалата половина микс сухи подправки.

Покрива се с алуминиево фолио и се пъха в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 мин.

След това фолиото се маха и пилешки бутчета със зелен фасул на фурна се пече за още 25-30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: