Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кюфтета»Кюфтета от патладжан в доматен сос

Кюфтета от патладжан в доматен сос

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575493335171
Кюфтета от патладжан в доматен сос2 / 2
09/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Уникални патладжанени кюфтета, за които, само като се сетим, и преглъщаме гладно"

Необходими Продукти

  • За кюфтетата
  • патладжани - 1 голям, нарязан на кубчета
  • хляб - 2 филии, без коричките
  • мляко - 1 ч.
  • яйца - 2 бр.
  • пармезан - 1 ч. , прясно настърган
  • сол - на вкус
  • галета - ½ ч.
  • брашно - ½ ч. и още малко за овалване
  • За доматения сос
  • доматено пюре - 700 г
  • зехтин - ½ ч.
  • червен лук - накълцан
  • сол - на вкус
  • пармезан - прясно настърган за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагам кубчетата патладжан във вряща вода за 4 минути. Изцеждам ги и ги оставяме да изстинат. Изстисквам излишната вода от патладжана.

В купа слагам хляба и млякото. Изчаквам няколко минути хлябът да поеме млякото, а след това го изцеждам.

В друга купа слагам патладжана и начупвам хляба при него. Добавям яйцата, сиренето и солта, накрая галетата и брашното (ако сместа ви е много мокра, може да ѝ добавите още брашно и галета).

Разбърквам добре, докато всички продукти са равномерно разпределени.

С ръце оформям кюфтенца с големината на топка за голф. Овалвам ги в брашно.

В голям тиган нагрявам зехтина. Запържвам лука и му прибавям доматеното пюре и солта. Затоплям соса до средно висока температура.

Слагам и патладжанените кюфтенца в него и ги оставям да отвърнат около 15 мин.

Сипвам в чиния кюфтета от патладжан в доматен сос и добавям настъргания пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: