Пане Матоне

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1544953172371
13/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции1

Необходими Продукти

  • масло - 4 с. л. меко
  • маслини - 2 с. л. почистени и нарязани
  • риган - 2 ч. л. сушен
  • лимонова кора - 1 с. л.
  • багета - 1 бр. с мека коричка
  • зехтин - 2 с. л.
  • сива сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрявам грила или скарата. Смесвам маслото, маслините, ригана и лимоновата кора. Разполовявам багетата по дължина.

Намазвам равномерно двете половини с маслото и отново ги събирам в едно. Намазвам хляба с мазнина отвън и го поръсвам със сол и пипер.

Слагам Пане Матоне на скарата или в тиган. Натискам го леко докато се пече. Пека го 4 минути и го обръщам за още 4.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: