Стек от маринован бял амур
Stek od mariniranog belog amura
gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Стек от маринован бял амур

Стек от маринован бял амур

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Стек от маринован бял амур
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 5
09/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Бял амур за всички, които знаят как да се наслаждават на живота и на добрата храна"

Необходими Продукти

  • бял амур - 4 стека, от по 200 гр.
  • За марината
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимони - 1 бр., сока и кората
  • мед - 1 с.л.
  • соев сос - 2 ч.л.
  • риган - 2 с.л.
  • сос табаско - 1с.л.
  • черен пипер
  • За Гарнитура
  • картофи - 500 гр. презни
  • царевица - 1 кутия
  • масло - 40 гр.
  • риган - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме маринатата като смесваме зехтина, лимоновата кора и сока от цитруса, меда, табаското, соевия сос.

Измиваме добре рибните котлети и ги оглеждаме за пропусната непочистена люспа.

Потапяме рибата в купа със студена вода и кубчета лед за около 15 мин., докато рибата се изстуди и втвърди.

Подсушените стекове потапяме в сместа и похлупваме съда. Оставяме ги да се мариноват 3 часа в хладилник.

През това сварете картофите в подсолена вода за 10 минути. Отцедете ги добре и ги оставете да се охладят.

Извадете рибата от маринатата и я запечете на грил тиган или скара, за около 10 минути от всяка страна.

В тиган с масло сотирайте картофките и царевицата. Подправете с риган.

Поднесете стековете топли с картофената гарнитура, ухаеща на масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: