gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Гъби»Пълнени печурки с бабеково карначе

Пълнени печурки с бабеково карначе

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8917k3k2k1
Пълнени печурки с бабеково карначе
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
10/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции6
"С такива вкусотии не се хвалим пред приятели, защото ще дойдат и ще ни ги изядат всичките"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 200 градуса.

Печурките се почистват, а пънчетата им се отстраняват внимантелно.

Беконът запичаме до хрупкава коричка. След като се охлади го начупваме и поставяме в блендер.

Прибавяме и нарязаните гъбени пънчета, начупената на малки късове чабата и настъргания кашкавал.

Овкусяваме със сол и черен пипер, прибавяме и маслото, което е със стайна температура. Смиламе добре.

Поставяме сместа в купа. Поставяме по лъжица от нея във всяка гъба.

Отгоре завиваме парченце от наденицата.

Прикрепете я с клечка за зъби, за да не се развие по време на запичането.

Гъбите нареждаме в тавичка, в която сме сипали от гъбения бульон.

Печем в загрятата фурна. След 10-15 минути (времето зависи от големината на гъбите).

Пълнените гъби се сервират топли както за предястие, така и като гарнитура към пържени кюфтета или скара.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: