gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Карамел»Каталунски крем карамел

Каталунски крем карамел

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3281841k
Каталунски крем карамел1 / 2
23/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Днес ще ви представим един превъзходен на вкус вариант на любимия ни крем карамел"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците на яйцата. Разбийте жълтъците на много висока степен на миксера с лимоновата кора и щипка сол.

Сложете съда на водна баня на котлона и бъркайте, докато леко се смени цвета. Внимавайте да не сготвите жълтъците.

При непрекъснато бъркане долейте постепенно и бавно прясното мляко и захарта, като заделите 2 с.л. от нея. Добавете разтвореното в малко водичка нишесте и бъркайте енергично.

Хомогенизиралия се крем разсипете в купички за крем карамел. Сложете в хладилник за няколко часа. При сервиране поръсете всеки крем карамел със захар и загрейте, за да се карамелизира.

Добавяме нишестето и отново разбъркваме, за да няма бучки. Когато стане готово изсипваме в отделни чашки и слагаме в хладилник.

Когато сервирате каталунския крем карамел, поръсете със захар и загрейте, докато се карамелизира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
58
42
36
20
10
Дай твоята оценка: