gotvach.bg»Рецепти»Подправки и Заготовки»Гарам масала - индийски микс от подправки

Гарам масала - индийски микс от подправки

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
9425k4k1k5
Гарам масала - индийски микс от подправки
Снимка: Илиана Първанова
1 / 4
10/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции1
"Вече и във вашия дом - вижте как се приготвя Гарам масала - прословутият индийски микс от подправки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвят се за седмици или месеци напред, загряват организма. Буквално означава горещи подправки. Тази смес от смлени сладки подправки се добавя към ястието в края на готвенето, понякога непосредствено преди сервиране – има много разновидности.

Смесете и всички подправки и ги съхранявайте на хладно, сухо и тъмно място – в затворен буркан. Преди употреба размесете подправките!

Приготвяне:

Всяка подправка запечете отделно в сух тиган, като енергично разклащате до потъмняване и добиете мирис на препечено. След изпичането им ги смесете и смелете заедно в електрическа кафемелачка.

Миксът Гарам Масала съдържа: калций, желязо, калий, цинк, имайки предвид различните подправки, влизащи в състава ѝ.

Традиционна ориенталска автентична смес, известна в Индия, колкото кърито!

Използвайте тази вълшебна комбинация от подправки и ароматът и вкусът на Индия ще Ви завладеят.

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: