Печено говеждо

Печено говеждо

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
Печено говеждо1 / 2
20/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции5
"Признаваме ви за майстори, ако успеете да сготвите това крехко говеждо"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете парчето месо от излишни тлъстини, ако има. Леко овкусете с подправки без сол и го запържете от всички страни в дълбок съд със сгорещено олио, за да се запечата.

На дъното на дълбока тава или гювеч капнете малко мазнина и направете канапе от едро нарязаните зеленчуци, клонка розмарин.

Долейте говежди бульон, колкото да покрие канапето. Запечатаното масло може да шпиковате по желание с парченца чесън и моркови, но може и само да го натъркате със сол, черен пипер и мащерка.

Поставете говеждото върху зеленчуците в гювеча/тавата. Покрийте съда с капак/фолио и сложете да се пече в загряна на 220 градуса фурна за 30 минути, след което намалете на 160 градуса и печете още около час.

Печеното говеждо е готово, когато го боднете до средата с клечка и от него излязат бледо розови или леко прозрачни сокове.

Готовото месо извадете в голяма чиния. Извадете зеленчуците от тавата, а останалата течност загрейте с брашно и малко бульон, като бъркате непрекъснато получения сос.

Поднесете порция печено говеждо със соса.

Рейтинг

5 1
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: