Начин на приготвяне
В купа смесете брашното, бакпулвера, подправките, захарта и разбъркайте. Добавете яйцата, олиото и пюриран банани и 1/2, като разбъркате добре с лъжица. Сипете сместа във форма, застлана с хартия за печене и заравнете.
Сложете блата да се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 12 минути. Извадете го и го обърнете с хартията нагоре, премахнете я и го оставете да се охлажда.
Разбийте маслото и захарта за фъстъчения крем, докато се получи пухкава и хомогенна смес. Добавете фъстъченото масло, разбийте и на трънка струйка - разтопения шоколад.
Карамелизирайте захарта за карамеления сос и долейте внимателно и леко сметаната, а щом снемете от котлона, прибавете и маслото, като разбъркате. Оставете го малко да изстине.
Разделете блата на 4 еднакви кори, които се слепят с фъстъчения крем и между 2 блата слагате резенчета банани. Най-накрая тортата се намазва цялата отвън с него. С помощта на подходяща шпатула заравнете крема.
Разтопете шоколада, сметаната, фъстъченото масло, докато се получи гладък крем, леко го охладете и залейте загладената торта посредата, като оставите глазурата да се разтече свободно
Напълнете останалия фъстъчен крем в шприц или пош и направете розички за украса на тортата. Тук вече може да пуснете въображението си и да направите тортата по ваш вкус. Подредете произволно тофи бонбони или каквито имате и искате.
Направете фунийка от хартия за печене, напълнете я с карамеления сос и отрежете съвсем малко края й. Завършете тортата с фъстъчено масло с тънка струйка карамел, която трябва да разнесете произволно отгоре. По желание поръсете с малко натрошени фъстъци.
Коментари