Богата торта-лазаня за Нова Година

11/12/2018
Теодора Мещерова
отТеодора МещероваПомощник Готвач711196252
"Разнообразете празничната трапеза за Нова година с тази богата торта-лазаня "
Приготвяне40 мин.
Готвене80 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 147
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете морковите и ги настържете на едро ренде. Лука почистете и нарежете на ситно. Чушките изчистете от семките и нарежете на дребни парчета.

Премахнете костилките от маслините. Консервираните гъби изцедете от маринатата и нарежете на филийки. Пресните гъби измийте с малко брашно и също нарежете на филийки.

В купа с малко вода размесете каймата. Сложете дълбок тиган на загрят котлон и сипете половината олио и половината масло. Оставете маслото да се разтопи и в него поставете първо лука, морковите и чушките. Гответе, докато омекнат. След това добавете двата вида гъби и маслини. Гответе още няколко минути, докато гъбите омекнат.

Добавете каймата и разбъркайте хубаво с тел да стане на трохи. Когато и тя се позапържи, добавете подправките, доматеното пюре, малко вода и гответе до сгъстяване на соса. Когато е готов, премахнете от котлона и поставете съд за Бешамела. Поставете вътре останалото олио и масло и изчакайте да се разтопи маслото. Запържете брашното до златисто и постепенно добавете млякото. Бъркайте, докато се сгъсти. Когато е готов, овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче.

Във форма за торта с диаметър 24 см поставете малко Бешамел, подредете кори, добавете доматения сос със зеленчуците, поставете малко кашкавал и сложете друг ред кори. Така процедирайте до изчерпване на количествата. Накрая завършете с Бешамел и печете солената торта в загрята на 180 градуса фурна за 40 минути.

След което добавете настърган кашкавал навсякъде и запечете лазанята за още 10 минути. Когато извадите тортата от фурната, минете по ръбовете с остър нож и внимателно премахнете ринга. Поднесете я топла.

Да ви е сладко! подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар