gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Тесто»Маслено тесто за дребни сладки

Маслено тесто за дребни сладки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k30k15k12k11
Маслено тесто за дребни сладки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
17/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
30
"Първи стъпки в сладкарството или как да приготвим лесно универсално маслено тесто за дребни сладки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера в купа и към него добавете захарта и маслото на парченца. Чукнете яйцето с щипка сол, започнете да бъркате с пръсти или с миксер с приставки за тесто.

Първоначално ще се образуват трохи, които впоследствие от месенето ще се сплотят в гладко, но леко ронливо маслено тесто.

Полученото тесто е идеално за всякакви бисквити и сладки, които може да оформяте според вкуса си или случая.

Може да приготвите веднага, като късате топчета и ги сплесквате. Подреждайте в тавичка. покрита с хартия за печене. на разстояние едно от друго.

-Ако желаете да изрежете формички трябва да завиете тестото в стреч фолио и да го приберете в хладилник за 1 час. Така ще стегне и разточването ще е по-лесно.

Печете сладките на 180 градуса за около 15 минути. Зависи от големината и дебелината, която сте придали на вашите бисквитки или сладки, затова ги наблюдавайте и щом замиришат приятно и лекичко започват да потъмняват ги извадете от фурната.

* От посоченото количество продукти се получават две тавички от стандартните на всяка фурна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка: