Боб на фурна с печени чушки

19/12/2018
"Вкусно и чудесно предложение за боб на фурна за Бъдни вечер. Да ви е вкусно!"
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 069
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Накисва се боба от вечерта и оставяме за една нощ. Вари се до готовност в посолена вода и отцеждаме само гъстата част. Сипва се в правоъгълна тавичка.

Загрява се половината олио и запържваме ситно нарязан лук и настърган морков да омекнат.

Добавят се чушки, нарязани на ивици, разбърква се и овкусяваме със сол, черен пипер и чубрица. Сместа се сипва и разбърква с боба в тавата.

В същия тиган се загрява останалото олио и запържаме малка глава лук до златисто.

Добавя се лъжица брашно, червен пипер и нарязани домати от консерва. Разбърква се, наливаме малко вода и поръсваме с подправки. Сместа се сипва при боба и разбъркваме добре.

Поръсва се с чубрица и сух джоджен, поставят се две-три люти чушки и печем в загрята фурна на 180 градуса, да остане на мазнина. Сервираме порция, поръсена с магданоз.

Вкусно и чудесно предложение за боб на фурна за Бъдни вечер. Да ви е вкусно!

Забележка - ако не обичате лютиво, печете без люти чушки, защото бобът се овкусява и става с пикантен вкус!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Величка Щърбанова
Уникално вкусна и много харесвана гозба у дома!!!
1
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря Величка ,за първи път готвя боб по този начин ,уникален на вкус ,скоро пак ще го приготвя много ни хареса Дори и с лютите чушлета стана по апетитен :)))
0
0