Постна содена питка

Галя НиколоваГаля НиколоваГотвач1872912
20/12/2018
"Задължителен гост на трапезата за Бъдни вечер е содената питка - постна, но вълшебно вкусна "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 850
  • Преглеждания за месеца1046
  • Преглеждания за седмицата376
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За направата на тази Постна содена питка в пресято брашно, добавете сода бикарбонат и сол. Разбъркайте и в средата направете кладенче. В него добавете половината газирана вода и олио.

С постепенно добавяне на останалата газирана вода, замесвате меко тесто. Оформете тестото на топче и го сложете в тава намазана с олио. Покрийте и оставете 20 мин., да си почине. Включете фурната да се загрява на 250 градуса.

Без да се примесва тестото, се притиска леко с върха на пръстите да се разшири, колкото е голяма тавата. Печете содената питка веднага в загряна фурна на 250 градуса 10 мин., след това намалете на 180 градуса и печете до готовност.

Прекрасна постна питка - опитайте!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар