Поширани дюли

Поширани дюли

Поширани дюли6 / 6
22/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви40 мин.
Общо55 мин.
Порции2
"Нежен аромат изпълва целия дом, аромат на поширани дюли и магия"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете дюлите от кори, семки и ако има загнили участъци. Измийте ги и ги нарежете на филийки.

В касерола сложете захарта и около 1 л вода.

Сложете съда на котлона и загрейте сиропа до кипене.

Поставете парченцата дюли, добавете карамфила, звездовидния анасон и листенцата индрише.

Намалете котлона и оставете дюлите да къкрят за около 30 минути, но ако е необходимо - удължете времетраенето на варене.

Течността трябва да изври, да се сгъсти, а дюлите да омекнат.

Пошираните дюли придобиват невероятен кехлибарен цвят и аромат!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: