Прясно зеле с пилешки бутчета

21/12/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо664
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • зеле - 1 бр. средно голяма зелка
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 3 с.л. белени, от консерва
  • чубрица
  • универсална подправка
  • сол
  • пилешки бутчета - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето на много тънки ивици /без твърдата част/. Настържете моркова и го добавете към зелето. Сложете зеленчуците в дълбока тенджера. Овкусете със сол и намачкайте с ръце. Добавете олиото и 2 ч.ч. вода.

Овкусете с чубрица и универсална подправка. Прибавете и доматите от консерва. Разбъркайте. Отгоре наредете пилешките бутчета.

Покрийте съда с капак и поставете на слаб огън, за да къкри само.

По средата на готвенето разбъркайте внимателно зелето, а бутчетата обърнете. Печеното пиле със зеле е готово, когато остане на мазнина.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар