gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Празени нагънати банички

Празени нагънати банички

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7723k2k2k7
Празени нагънати банички
Снимка: Марияна
1 / 3
22/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции5
"Банички с праз за мързеливите дни, прекарани вкъщи с близките ви хора"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган слагаме олиото и го загряваме. Нарязваме праза на дребно и го слагаме вътре. Разбъркваме и задушаваме праза. Подправяме със сол, черен пипер, червен пипер. Добавяме и ронена сушена чубрица. Разбъркваме всичко.

Когато е готово, сваляме от огъня. Оставяме малко да изстине сместа.

В купичка разбиваме яйцето, което ще ни е нужно за намазване на баничките. Разгъваме корите и слагаме една върху друга 2 от тях. Режем корите от към широката част на две или на три.

По цялото парче разпределяме от сместа. Подвиваме двата странични края и нагъваме баничката. Така правим и с другите продукти. От две кори правим 2 или 3 банички.

В тава слагаме лист хартия за печене. Нареждаме баничките. Отгоре мажем с яйцето и слагаме по малко от маслото на места по баничките. Печем в предварително загрята на 180°C фурна до приятен загар.

Хапваме баничките с праз с кисело мляко.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: