gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печена Тиква»Печена тиква с мед, канела и тръстикова захар

Печена тиква с мед, канела и тръстикова захар

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7723k2k3k7
Печена тиква с мед, канела и тръстикова захар
Снимка: Марияна
1 / 4
22/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7
"Не е като обикновената печена тиква, тази печена тиква с мед и тръстикова захар е уникално вкусна"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 бр. цигулка
  • тръстикова захар - 100 г
  • мед - 100 г
  • канела - 2 пакетчета
  • вода - 1 ½ ч.ч
  • ванилия - 1 ампула
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем тиквата през средата с нож и с помощта на лъжица вадим семената от вътре. Почистваме я много добре от ненужната вътрешна част.

Взимаме си 1 голяма тавичка. Нарязваме тиквата на парчета. Нареждаме в тавата тиквените парчета с корите надолу. Отгоре ръсим всички парчета равномерно със захар.

После нанасяме хубав размекнат мед. Ръсим за аромат 1 ампула ванилия. Най-накрая ръсим обилно с канела всички парчета.

Наливаме в тавата вода между парчетата и печем в загрята на 200°C фурна до омекване на тиквата и запичането и отгоре с приятен загар.

Още топла сервираме, но и студена печената тиква е все така вкусна.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: