Паеля
Paella

Паеля

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k11k
Паеля1 / 3
09/06/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5
"Най-добрата паеля може да хапнете във Валенсия, но не пречи и вие да направите опит вкъщи. Ето ви упорна точка"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - варено 250 гр.
  • ориз - дългозърнест 250 гр.
  • бульон - пилешки 600 гр.
  • скариди - 100 гр.
  • шунка - 100 гр.
  • кренвирши - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 1 бр. червени
  • олио - 3 с.л.
  • грах - замразен 100 гр.
  • домати - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • куркума
  • чушки - зелени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето и кремвирша нарежете на по - едри парчета, шунката — на кубчета.

Доматите попарете и обелете, нарежете на парчета.

Запържете нарязания лук, смачкания чесън и нарязаната червена чушка до омекване. Сипете ориза и запържете, докато стане прозрачен.

Добавете щипка куркума, бульон, сол и черен пипер, захлупете с капак и варете на слаб огън 15 минути.

Добавете останалите продукти и варете, под капак, още 5–10 минути, докато поеме цялата течност.

Поръсете с 1 с. л. ситно нарязан магданоз, украсете с нарязана на колелца зелена чушка и сервирайте.

За да приготвите по - екзотична паеля може да добавите освен пиле, заешко, бяла риба, а също миди и калмари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
517
44
35
20
10
Дай твоята оценка: