gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Медени коледни курабийки

Медени коледни курабийки

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
4243k9613k3
Медени коледни курабийки
Снимка: Виктория Константинова
1 / 10
26/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Повикайте коледния дух в дома си с тези медени коледни курабийки - направете различни форми и украса според предпочитанията си"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се чукват яйцата. Разбиват се на ръка. Добавят се захарта, медът и олиото (в тази последователност). Разбива се. Добавя се канелата.

Брашното се пресява отгоре заедно със содата. Замесва се меко тесто, което трябва да не лепне.

Тестото се разточва и с помощта на формички се изрязват курабийки.

Подготвят се тавички с хартия за печене. Нареждат се курабийките. Пекат се в предварително загрята на 180 градиса фурна около 7 - 12 минути, зависи от дебелината на меденките.

За украсата се прави захарна глазура - разбивате белтъка, пудрата захар и лимоновия сок. Ако сместа е много течна, се добавя още пудра захар, а ако е много гъста - още малко лимонов сок.

Сместа се слага в найлонка. Реже се малка дупчица, за да се използва като шприц. Украсяват се готвите курабийки.

Трябва да се остави да изсъхне украсата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
59
40
31
20
10
Дай твоята оценка: