gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Медени коледни курабийки

Медени коледни курабийки

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Мастър Шеф
3232k7521k1
Медени коледни курабийки
Снимка: Виктория Георгиева
1 / 6
26/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции15
"Повикайте коледния дух в дома си с тези медени коледни курабийки - направете различни форми и украса според предпочитанията си"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се чукват яйцата. Разбиват се на ръка. Добавят се захарта, медът и олиото (в тази последователност). Разбива се. Добавя се канелата.

Брашното се пресява отгоре заедно със содата. Замесва се меко тесто, което трябва да не лепне.

Тестото се разточва и с помощта на формички се изрязват курабийки.

Подготвят се тавички с хартия за печене. Нареждат се курабийките. Пекат се в предварително загрята на 180 градиса фурна около 7 - 12 минути, зависи от дебелината на меденките.

За украсата се прави захарна глазура - разбивате белтъка, пудрата захар и лимоновия сок. Ако сместа е много течна, се добавя още пудра захар, а ако е много гъста - още малко лимонов сок.

Сместа се слага в найлонка. Реже се малка дупчица, за да се използва като шприц. Украсяват се готвите курабийки.

Трябва да се остави да изсъхне украсата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: