gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Сушеница»Сушена рибица с подправки

Сушена рибица с подправки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3120k
22/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
"Тук няма Е-та, консерванти и подобрители. Само истинско месо с български подправки. Можеш сам да си го направиш! Участвай и ти в кулинарната игра на Готвач.бг и печели от твоите кулинарни идеи http//gotvach.bg/konkurs"

Необходими Продукти

  • свинска рибица - количество по желание
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица - сушена
  • мащерка - сушена
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете свинската рибица и добре я осолете. Сложете я в затворен съд и я оставете да престои 24 часа на студено.

След това изплакнете месото и го оваляйте обилно в сместа от посочените подправки. Притиснете добре с пръсти, за да полепнат хубаво.

Забучете в единия край на рибицата здрав конец или канап, завържете го и провиснете парчетата да съхнат на проветриво място. Най-добре е да я покриете с парче разкъсана хартия, докато съхне, но да обвива плътно месото.

Сушената рибица трябва да е готова след около 2 седмици, но това зависи от дебелината на рибицата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 23
4 5
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка: