gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена Питка»Содена питка в хлебопекарна

Содена питка в хлебопекарна

Содена питка в хлебопекарна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
02/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7
"За тази красива содена питка ще ви помогне хлебопекарна, а и ние, защото ви даваме рецептата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете хлебопекарната. Сложете всички течни продукти в контейнера. Добавете сухите съставки, който предварително сте смесели и разбъркали.

Пуснете програма тесто и оставете хлебопекарната да замеси тестото. След сигнала за край на месене оставете тестото вътре за десет минути. Извадете и прехвърлете в тавичка, която предварително сте застлали с хартия за печене.

Оставете за още десет минути да почине. Надупчете горната кора с вилица и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Извадете готовата содена питка, напръскайте с хладка вода, завийте в памучна кърпа и оставете за 20-тина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: