Петел с вино

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
326
60
80
23/03/2013
"Младият петел има нужда от хубаво вино, внимание и нежни подправки, за да разкрие истинската си вкусна същност."
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 690
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти за маринатата и накиснете порционирания петел за 12 часа в нея в хладилник. На следващия ден попийте месото и запазете цялата марината.

Загрейте половината масло и олиото и запържете петела равномерно от всички страни. Добавете зеленчуците от маринатата и разбъркайте за 5 мин. Добавете брашното и отново бъркайте за 5 минути.

Долейте маринатата, кипнете с нея и покрийте с капак. Пъхнете ястието да се пече в загряна на 200 градуса фурна за най-много 2 часа.

Запържете през това време в останалата загрята мазнина бекона и арпаджика/лукчетата. Поразбъркайте за няколко минути и добавете щипка захар, сол, черен пипер на вкус и 1-2 с.л. вода.

Изчакайте течността да се изпари и добавете гъбите. Разбъркайте с тях за няколко минути. След като петелът е готов, добавете към соса накълцания чесън и магданоза.

Сварените картофите овкусете с подправки, след което ги добавете в тигана.

Поднесете петела с вино с гарнитурата. ПО същия начин може да приготвите и пиле с вино, като намалите обаче времето за готвене и мариноване.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар