Печени свински джолани с хрупкава коричка

28/12/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор5852196831
"Няма лакомник, който да устои на това вкусно предложение - сочен джолан с хрупкава коричка "
Приготвяне35 мин.
Готвене120 мин.
Общо155 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 924
  • Преглеждания за месеца1002
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушете джоланите добре и направете диагонални разрези по кожата с остър нож, в дълбочина 1.5 см.

В блендер поставяме нарязаните чушки, чесъна, солта, подправките, горчицата, разтопената свинска мас и лимоновия сок.

В подходящ съд поставяме джоланите и втриваме добра от маринатата. Посипваме с едра сол и обръщаме от другата страна. След като месото е овкусено добре го покриваме със стреч фолио и оставяме в хладилник за 24 часа.

Непосредствено преди запичането го оставяме на стайна температура за час. Посипваме го с галетата и го поставяме в тава, в която сме сипали от тъмното пиво. Покриваме съда с фолио и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 80 минути.

През това време приготвяме гарнитурата. Измиваме и обелваме картофите. Нарязваме ги на средно дебели резени.

В голяма тенджера с кипяща подсолена вода слагаме сол и бланшираме картофите за 4 минути. Отцеждаме ги от водата и ги оставяме да се отцедят.

От сухата чабата си приготвям галета, която е подходяща с вкусовите си аромати за тези препечени и ароматни картофи.

Смесваме сухите съставки в съд, като ги разбъркваме добре. Много удобен е вариантът да поставите охладените и отцедени картофи в плик за печене или найлонова торбичка.

Сипваме от зехтина, разклащате торбичката и картофите са поели от мазнината. Така всички ароматни подправки, прибавени в плика, ще полепнат по тях. Отново разклатете торбичката, за да се овкусят всички резенчетата.

В плитка тава (тази от фурната) подредете картофите равномерно по дъното. Поставете стръкчето розмарин в средата. Печете картофките в силно загрята фурна на 200 градуса за 15 минути.

Извадете ги и ги полейте с малко разтопено масло. Допечете до приятна хрупкава коричка.
Махаме фолиото от тавата и откриваме джоланите.

Намаляваме градусите и запичаме до приятен червен загар и хрупкава коричка. Следим за течността на дъното. Ако се е изпарила при запичането, доливаме още малко. Оставяме месото да почине преди нарязването му.

Сервираме го с ароматните картофки и свежа салата за гарнитура.

Съвет: По желание можете да прибавите зеленчуци към печивото или бланширани гъби. Останалия сос можете да редуцирате с пшеничено нишесте и да залеете печеното.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар