Свинско задушено в гювеч

Мария СимоваМария СимоваГуру114658108114
29/12/2018
"Повдигате капака на гювеча, а отвътре ви чака сочно свинско задушено, което нямате търпение да опитате "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 632
  • Преглеждания за месеца318
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, подсушете и нарежете месото на малки кубчета.

В тиган загрейте олиото и добавете месото, поръсете с кимион и черен пипер на вкус, запържете докато остане на мазнина.

Прехвърлете запърженото месо в гювеч и добавете доматите, заедно с почистените и нарязани на едро, лук, праз, моркови, картофи и чушки.

Посолете на вкус, прибавете дафиновите листа и налейте виното, затворете гювеча и го поставете в студена фурна.

Включете фурната на 180 градуса и печете за около 50-60 минути.

Сервирайте месото с варен ориз, оформен на топки, поръсете с пресен магданоз. Сочно и нежно месо, задушено със зеленчук!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар