Свинско задушено в гювеч

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
29/12/2018
"Повдигате капака на гювеча, а отвътре ви чака сочно свинско задушено, което нямате търпение да опитате "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 139
  • Преглеждания за месеца236
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества
Гювеч

Начин на приготвяне

Измийте, подсушете и нарежете месото на малки кубчета.

В тиган загрейте олиото и добавете месото, поръсете с кимион и черен пипер на вкус, запържете докато остане на мазнина.

Прехвърлете запърженото месо в гювеч и добавете доматите, заедно с почистените и нарязани на едро, лук, праз, моркови, картофи и чушки.

Посолете на вкус, прибавете дафиновите листа и налейте виното, затворете гювеча и го поставете в студена фурна.

Включете фурната на 180 градуса и печете за около 50-60 минути.

Сервирайте месото с варен ориз, оформен на топки, поръсете с пресен магданоз. Сочно и нежно месо, задушено със зеленчук!

Грил тиган с керамично покритие 26см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Грил тиган с керамично покритие 26см
30.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Красив, удобен за работен и насърчаващ здравословното хранен грил тиган. Керамичното му покритие ще ви помогне да приготвите най-вкусните месни и постни ястия.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар