gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Класическа пилешка супа с фиде

Класическа пилешка супа с фиде

AdminAdmin
Дарт Вейдър
174595182k
Класическа пилешка супа с фиде
Снимка: Admin
1 / 10
29/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене55 мин.
Общо80 мин.
Порции8
"Класиката си е класика, но когато и да приготвите тази пилешка супа, винаги е безотказно вкусна..."

Необходими Продукти

  • фиде - 150 г
  • пилешки бутчета - 1 бр
  • моркови - 1 бр
  • лук - 1/2 глава
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 2 л
  • сол
  • магданоз
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 - 2 листа
  • чубрица - 1 щипка
  • за застройката
  • яйца - 1 бр
  • кисело мляко - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме моркова на дребно и го запържваме в олиото директно в тенджерата докато пусне оранжевия цвят.

Прибавяме ситно нарязания лук и двете лъжици доматено пюре.

Наливаме 2 литра вода.

Слагаме цялото пилешко бутче и дафиновия лист в тенджерата, и оставяме на котлона да се вари за 30-40 минути.

Изваждаме свареното бутче, обезкостяваме го и го нарязваме на дребно, след което го връщаме отново супата.

Слагаме фидето, черния пипер, солта и чубрицата.

Оставяме пилешката супа да се вари още 10 минути на тих огън, след което дърпаме тенджерата настрани.

Правим застройката в чаша или купичка като разбъркаме яйцето и киселото мляко. Прибавяме към застройката няколко лъжици от топлата супа с непрекъснато бъркане, за да не се пресече застройката.

Добавяме застройката в супата, разбъркваме хубаво и поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Оставяме готовата пилешка супа да се охлади и е готова за сервиране!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: