Начин на приготвяне
Ако фурмите ви са по- сухички, накиснете ги за 2 часа във вода, после отцедете и подсушете. Ако са меки, пропуснете тази процедура.
В купата на блендер или кухненски робот поставете фъстъците и фурмите и включете на висока скорост за няколко секунди, за да се смелят. Не трябва да стават на абсолютна каша, а на много малки парченца, подобни на трохи.
Сипете в купа и прибавете сусамовия тахан. Разбъркайте добре до получаване на еднородна лепкава смес.
От така полученото тесто от фурми оформете топчета и половината от тях оваляйте в кокосови стърготини, другата - в какао на прах.
Подредете в плато и сервирайте веднага или съхранявайте бонбоните в хладилник в добре затворен съд.
Чудесни, вкусни и здравословни бонбони, подходящи за деца и възрастни. Похапвайте по всяко време или в компания с чаша ароматен чай или кафе.
Да са ви сладки!