Начин на приготвяне
Приготвяме всички зеленчуци: обелваме и нарязваме картофите, морковите и бялата ряпа. Нарязваме на ситно и зелето, чушките, магданоза, копъра и романеско броколито и кочана му (най-вероятно, когато готвите романеско, не използвате кочана или обелената му сърцевина, а тя не е по-малко вкусна).
Овкусяваме с подправките и разбъркваме с ръка всичко старателно. Наливаме вода в крайчеца на тавата.
Печем зеленчуковия гювеч в загрята фурна на 250°C - 40-45 минути.
На около 20-тата минута може да се разбърка, а накрая, за да е по-вкусно, оставяме да се запече.
Зеленчукова вкусотия за вегани и вегетарианци и не само!
Чудно Вкусно!