Новогодишна торта от руска салата Оливие

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
4k
2k
2k
7
02/01/2019
"Това е царицата на солените торти - все пак е от руска салата "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 452
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За форма за торта с размер 26 см диаметър

Сварете картофите и морковите и ги обелете. Нарежете на дребни кубчета. Нарежете салама и киселите краставички на кубчета. Сварете яйцата и разделете белтъците от жълтиците и ги настържете.

Поставете плътен слой нарязани на кубчета картофи на дъното (около половината от цялото количество). Отгоре намажете с тънък слой майонеза.

Изцедете хубаво граха и го сложете като втори слой. Отгоре отново намажете с тънък слой майонеза. След това нарязаните моркови и отново тънък слой майонеза. Следва салама с тънък слой майонеза, а след това и киселите краставички със слой майонеза.

Накрая завършете с останалите сварени картофи и намажете с майонеза. Украсете готовата солена торта с настърганите яйца и други продукти по вкус. Приберете на студено за няколко часа.

Рецептата е адаптирана от tedytitova.blogspot.com

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар