Картофена кремсупа с бабек
Krem čorba od krompira sa babekom
Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Картофена Супа»Картофена кремсупа с бабек

Картофена кремсупа с бабек

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Картофена кремсупа с бабек
Снимка: Храна за Душата
1 / 5с Видео
10/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"И най-скучната картофена супа ще се превърне в истински хит с малко бабек - опитайте"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 - 6 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • бабек - 150 г
  • риган - 2 - 3 стръка
  • сметана - 50 мл
  • прясно мляко - 200 мл
  • вода - 500 мл
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете морковите и картофите на кубчета. Загрейте зетхин в дълбок съд.

Задушете зеленчуците до омекване. Нарежете на ситно лука и прибавете. Добавете и стръкчета свеж риган. Овкусете сместа със сол и черен пипер. Налейте вода и оставете сместа да заври.

Нарежете на тънки парченца бабека. Запържете го в силно загрят тиган без мазнина. Извадете парченцата от тигана и ги поставете върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина и да станат хрупкави.

Налейте сметаната и прясното мляко в супата и оставете да заври отново. Когато заври, прехвърлете в купа и пасирайте до гладка кремсупа.

Гарнирайте картофената супа с хрупкавия бабек и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: