Пуешко със зеленчуци и сос от боровинки
Ćuretina sa povrćem i sosom od borovnicaTurkey with Vegetables and Blueberry Sauce
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Пуешко със зеленчуци и сос от боровинки

Пуешко със зеленчуци и сос от боровинки

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
3923k2k1k
Пуешко със зеленчуци и сос от боровинки
Снимка: Храна за Душата
1 / 5ВИДЕО
10/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции2
"Крехко пуешко със сладък сос от боровинки - симфония от вкусове и аромати"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пуешкото бутче в тенджера с подсолена вода. Не изхвърляйте бульона от варенето, за да го използвате по-късно в соса.

Нарежете пащърнака, морковите и стръка целина на кубчета. Наситнете червения и белия лук.

Загрейте зехтин в тигана. Подсушете свареното пуешко бутче и го запечатайте от всички страни, докато кожата стане златиста. Добавете скилидките чесън, листенцата прясна мащерка и зеленчуците в тигана при месото.

Гответе, докато зеленчуците се задушат, а месото се карамелизира. Налейте червеното вино. Добавете бучка масло, за да глазирате соса. Сипете сладкото от боровинки и добавете 2-3 черпака от бульона от варенето.

Гответе още няколко минути, като заливате бутчето със соса. Сервирайте, като оформите канапе от зеленчуците, поставите бутчето отгоре и полеете с винения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: