Горнооряховско гърне

19/03/2019
"Замазвате гърнето и печете на бавен огън, толкова е лесно, а резултатът е гарантирано вкусен"
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо692
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Насичаме на парчета телешкия джолана и опашките и ги слагаме в гърне заедно с морковите и целината, нарязани на кубчета, почистените глави лук, обелените скилидки чесън.

Добавяме и доматеното пюре и брашното, размити в малко вода, дафиновия лист, бахар и сол.

Заливаме с виното и водата, похлупваме гърнето, замазваме го с тесто.

Задушаваме гювеча с телешко 2 – 3 часа във фурната.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар