Задушен свински джолан от Созопол

20/03/2019
"Всички го правят печен, а не знаят, че е най-вкусен задушен и по созополски"
Приготвяне45 мин.
Готвене120 мин.
Общо165 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 381
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осоляваме джоланите и ги овалваме в черния пипер, кимиона и стритата чубрица, след което ги нареждаме на дъното на тенджера под налягане.

Почистваме картофите, морковите и нарязваме наполовина и заедно с целите домати, надупчени с вилица, ги слагаме в тенджера при свинските джолани.

Наливаме бутилка бира и половин бирена бутилка вода – течността не бива да залива джоланите, а да ги остави само наполовина залети.

Задушаваме ястието 40 минути след като заври. Сварените джолани обезкостяваме и нарязваме месото им, като го връщаме отново в тенджерата.

Задължително сервираме задушения свински джолан по Созополски, докато ястието е топло с по 2 картофа и 2- 3 моркова на всяка порция. Заливаме със соса.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Петя
Петя
25.03.2019 03:23
И аз често го правя така-голяма вкусотия е!Като освен моркови и лук добавям и картофи и скилидки чесън по наш вкус!
0
0
Петя
Петя
25.03.2019 03:33
Извинявам се, исках да напиша сушени сини сливи и чесън.
0
0