Веган кекс с тиква

05/01/2019
"Страхотен кекс с тиква във веган вариант, който от сърце препоръчваме на всички "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 300
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • чия - 2 с.л., накиснати в 6 с.л. вода (за около 5 - 10 минути)
  • брашно от спелта - 1½ ч.ч. *
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • кокосово масло - 1/3 ч.ч.разтопено
  • кокосова захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилия
  • оцет - 1 ч.л.
  • бадемово мляко - 4 с.л. **
  • пюре от ябълки - 1/2 ч.ч.
  • пюре от тиква - 1/2 ч.ч.
  • ядки - 1/2 ч.ч.
  • червени боровинки - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете сухите съставки - брашното, солта, ванилията и содата.

В друг съд разбийте накиснатата чия заедно с кокосовата захар, а след това добавете оцета, млякото, ябълковото и тиквеното пюре.

Прибавете сухите към мокрите съставки и смесете добре, като не прекалявате с разбъркването.

Внимателно добавете и орехите заедно с боровинките.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете тиквения кекс около 50 минути или докато клечка за зъби излиза суха.

Оставете веган кекса да изстине във формичката за 15 минути, след което го прехвърлете върху решетка.

*може да замените с брашно по ваш избор

**може да замените с всякакво друго мляко

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар