Сиропирани охлювчета

Gergana TsvetanovaGergana TsvetanovaГотвач40773402
05/01/2019
"Не е грях да хапнеш три сиропирани охлювчета, грехота е да не ги опиташ изобщо "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 784
  • Преглеждания за месеца410
  • Преглеждания за седмицата215
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 700 г
  • мая - 1/2 кубче прясна
  • яйца - 3
  • прясно мляко - 350 - 400 мл
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лимонова кора - настъргана на 1 лимон
  • За намазване на корите
  • краве масло - 1/2 пакетче от 125 г
  • орехи - смлени
  • За сиропа
  • захар - 1 кг
  • вода - 1 литър
  • лимонов сок - на 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете сиропа, като смесите водата и захарта. След като кипне, варете 5 минути. Добавете сока от лимона и отстранете от котлона.

Замесете тесто от изброените съставки, покрийте с кърпа и оставете да втаса за 20 минути. Премесете отново втасалото тесто и го разделете на четири равни части.

Оформете всяка част на питка и разточете на тънка кора. Всяка кора намажете обилно с разтопеното масло и поръсете със смлените орехови ядки.

Завийте на руло и нарежете на парчета дълги около 5-6 см.

Поставете охлювчетата в намазана с олио тава с разреза нагоре. Оставете да втасат за 15 минути.

Печете на 180 градуса за 20-25 минути. След като леко се охладят, залейте със студения сироп.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар