Швейцарска Тиквена Супа със Сирене

09/01/2019
"Не питайте един швейцарец колко е часът, а каква е точната рецепта за тази швейцарска тиквена супа със сирене "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 376
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • тиква - 400 г обелена
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • целина - 1 стрък
  • картофи - 200 г
  • домати - 1 бр. обелен
  • моркови - 1 бр. голям
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • швейцарско сирене - 70 г кремообразно
  • швейцарско сирене - около 100 г твърдо, зряло, тип Ементал, Грюер
  • магданоз - сушен (за поръсване)
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарежете всички зеленчуци на парченца и ги залейте с около 1 л. вода или толкова, че да ги покрива два пръста. Сипете зехтина и около 1 с.л. сол и сварете под капак за 25 минути.

2. Отстранете от огъня и прибавете кремообразното швейцарско сирене, маслото, черния пипер и още сол, ако е нужно.

3. Пасирайте до гладка и кремообразна консистенция. Ако е нужно си разредете супата с повече водачка до желаната от вас гъстота.

4. Разсипете в чинийки или купички и върху всяка порция сложете тънки люспи от твърдото, зряло швейцарско сирене. Поръсете тиквената супа със сушен магданоз и поднесете гореща.

Добър апетит!

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар