gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Най-пухкавият бюрек с масло и сирене

Най-пухкавият бюрек с масло и сирене

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Най-пухкавият бюрек с масло и сирене
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 5
09/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Подходящ за закуска, обяд или вечеря - този пухкав бюрек с масло и сирене е вкусен по всяко време на денонощието"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В тавата за запичане на бюрека сипваме малко растителна мазнина.

Плънката приготвяме, като сиренето сме настъргано на едро сирене. Разбиваме добре яйцата и ги прибавяме към киселото мляко, в което сме разтворили содата. Млечно-яйчената смес прибавяме към сиренето.

На дъното поставяме по три кори една върху друга, като всяка от тях поръсваме с малко от разтопеното масло. Отгоре равномерно разпределяме от плънката.

Редуваме печивото с по три от корите, масло и сиренена плънка. Отгоре завършваме бюрека с три кори. Нарязваме на триъгълни парчета, като торта.

Заливаме с останалото разтопено масло. За заливката разбиваме яйцата и прясното мляко.

Печем баницата на умерена фурна с вентилатор до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: