Селска блага баница

25/03/2013
Дима Николова
отДима НиколоваНовак
"Няма по-блага от селската баница "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 991
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • олио - 200 мл
  • орехи - 300 г счукани
  • захар - 1 кг или по - малко
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното с малко сол и вода замесете гладко тесто. Разделете го на топки и го оставете малко да почине. Всяка топка се разточва на кора.

Всяка кора се поръсва обилно с мазнина и орехи. Навиват се на руло и се редят на охлюв в подмазнена тава. Отгоре се поръсва с останалата мазнина.

Сложете баницата да се изпече в умерено загряна фурна. Готовата изпечена баница залейте с приготвения от захарта и 1 л вода захарен сироп.

Това е оригинална рецепта от Ново село, Видинско, но аз намалявам продуктите за сиропа и приготвям селската блага баница с 500 мл вода и 500 г захар. подобни рецепти тук

5 8
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

инж.Надежда Михайлова
инж.Надежда Михайлова
14.12.2014 14:32
Прилича на балава но вита,а не с редени кори без навиване.Лесна е за десерт.
0
0
Ани В.
Ани В.
06.02.2014 22:21
Определено на снимката не е това, за което се говори. И корите са готови...
2
0
Мария Вълчева
Мария Вълчева
20.10.2013 23:45
Това се казва саралия!Баба ми я правеше.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв