Желирана роза

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5802k3
Желирана роза
Снимка: Галя Николова
1 / 3
11/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"Вземи във този хубав ден една желирана роза от мееен... така ли беше текстът"

Необходими Продукти

  • портокалов сок - 1 л
  • захар - 80 г
  • царевично нишесте - 75 г
  • За млечния крем
  • прясно мляко - 800 мл
  • ванилова захар - 8 г
  • захар - 100 г
  • царевично нишесте - 75 г
  • За украса
  • кокосови стърготини - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера наливаме портокаловия сок, добавяме захарта и царевичното нишесте. Всичко разбъркваме добре.

Във втора тенджера наливаме млякото, изсипваме ваниловата захар, обикновената захар и царевичното нишесте. Всичко разбъркваме добре.

Двете тенджери едновременно ги слагаме на котлоните и на средна температура бъркаме непрекъснато. Важно е да варим кремовете едновременно .Когато кремовете заврат ги махаме от котлоните.

В силиконова форма изливаме първо белия крем, а след това и жълтия в средата и от по-високо, за да не се разтича по повърхността.

След като изстине прибираме желето в хладилник за една нощ. След като се стегне десертът го обръщаме в чиния или поднос и украсяваме със кокосови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: