Маслени солени кифлички с шунка и моцарела

marcheva14marcheva14Мастър Шеф95471057601
11/01/2019
"Едни кифлички ако не са с шунка и моцарела, хич не ни ги хвалете - ето това е истината "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо742
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна 180 градуса;

Тава за печене покрита с хартия за печене.

Шунката се нарязва на дребни кубчета, морковът също. Поставят се в тиган с малкото зехтин и се задушават, докато омекне морковът. Свалят се от котлона и се оставят да се охладят напълно.

В купа се изсипват брашното и бакпулверът. Прибавя се студеното масло на кубчета. С ръчен блендер или друг подходящ уред се разбиват, докато се получат трохи. Прибавят се яйцата, разбърква се с дървена лъжица и се изсипва плънката от шунка. Разбърква се.

Добавят се солта, черен пипер, кимион, отново се разбърква добре. Сместа е доста мека и лепкава, но брашно не е необходимо повече да се прибавя.

Загребва се с лъжица, около половин супена лъжица, ръцете леко се набрашняват и се оформя топче.

Подреждат се в тавата за печене. Леко се притискат надолу.

Моцарелата се нарязва на дребни кубчета. Върху всяка кифличка се подреждат отгоре от 3 до 5 малки кубчета моцарела.

Пече се на 180 градуса за 15 мин.

За удобство съм ползвала стационарен миксер, за да смеся добре брашното и маслото, докато се получат хубави трохи, включен на висока степен, но в рецептата се работи основно с дървена лъжица.

Ако солените кифлички се оформят като малки топчета са много подходяща храна за парти.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар